vrijdag 27 maart 2009

Ding 17 Web 2.0 toepassing



Fries architect:
Willem Cornelis de Groot (1853-1939)





Ben een hele tijd op zoek geweest naar een leuke site bij deze opdracht en uiteindelijk dicht bij huis een prachtige site gevonden!!

Vanaf 17 maart is er een interactieve website over de Friese architect Willem Cornelis de Groot in de lucht. De website maakt deel uit van de tentoonstelling ‘Soms is geluk heel gewoon; de architectuur van W.C. de Groot’ die vanaf 19 april in het Fries Museum te zien is. Het museum roept (oud)bewoners, gebruikers, specialisten, kunstenaars en geïnteresseerden op een bezoek te brengen aan de website en hun herinneringen, ervaringen en sfeerbeelden te delen met andere leden van de community. In de tentoonstelling gaat het museum vanuit verschillende perspectieven op zoek naar het W.C. de Groot-gevoel.


Het wordt een bijzonder project over de Friese architect Willem Cornelis de Groot (1853-1939). Hij heeft in belangrijke mate het aanzicht van steden en platteland in Friesland omstreeks 1900 bepaald. De Friese architect werd vooral bekend door het ontwerpen van het Diaconessenhuis aan de Noordersingel, het Gabbema Gasthuis en de Hollanderwijk, de Saskiabuurt en de Indische buurt in Leeuwarden. Toch kennen maar weinig mensen zijn naam. Daar gaat verandering in komen!



Ik ga maar een beetje reclame maken voor deze website in opbouw, omdat ik denk dat het heel interessant en bijzonder gaat worden. Heb je belangstelling voor architectuur en of geschiedenis -en dan in het bijzonder die van leeuwarden-, neem eens een kijkje of pak de fiets!
Vanaf 19 april is er namelijk zelfs een fietsroute langs hoogtepunten uit het oeuvre van De Groot, maar ook minder bekende gebouwen zoals zijn eigen woonhuis aan de Emmakade en de pizzeria aan de Groentemarkt zijn in de route opgenomen. In vogelvlucht maakt u kennis met de stijlen waarin De Groot ontwierp (Neo-Renaissance en Vernieuwingsstijl) en met zijn werk op het gebied van sociale woningbouw in Leeuwarden.


Dus snel een kijkje nemen op "SOMS IS GELUK HEEL GEWOON"
De gevonden site is een sociaal netwerk op Ning en past misschien beter bij een volgend Ding. Als dat zo is loop ik weer wat in met mijn huiswerk, kan ik die opdracht overslaan!

Dit wordt een rare blog, helemaal wat betreft de indeling. Ik ben al een tijdje aan het worstelen met de tekst. Als je daarin wijzigingen (met name verwijderingen) aanbrengt, wordt het met de indeling een puinhoop. Heb dus weer een hele lap niets onderaan de blog. Die ik nu probeer vol te schrijven, maar dat lukt ook niet zie ik wel.
Ook met de kleur van de tekst gaat het deze keer niet zoals ik wil. Ligt ook aan de standaard kleuren van mijn weblog, heb ik al eens geprobeerd te veranderen, maar kreeg ik zelfs een keer
zoiets als een geheimschrift: onzichtbaar!
Zie nu na het publiceren dat het wat betreft ruimte onder de tekst goed gekomen is. Ra, ra hoe kan dat nu zomaar?

2 opmerkingen:

  1. Hoi Yntskje, heb de site bekeken en het is echt heel interessant.
    De Hollanderwijk is toch die wijk achter het station he?
    Daar wil ik wonen als ik bejaard ben, lijkt me zo'n knusse wijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jose,
    Ja ik vond het ook een mooie site en een goed idee voor zo iets.
    Vind je het goed dat wij er als later dan ook komen wonen?
    Lijkt me wel gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen